A weblap célja

Az itt látható anyagot akkor kezdtem fejlesztgetni, amikor még csak gopher-szerver üzemelt iskolánkban. Akkor még nem jelentek meg a Nemes Tihamér verseny, az IOI ésa CEOI feladatok könyvben (1994) és CD-n (1996). Később az vált elsődlegessé, hogy a friss, és nyomtatásban még nem olvasható feladatokat közkinccsé tegyem, segítve ezzel saját tanítványaim, de minden érdeklődő versenyre való felkészülését. 

Jelenleg az NTTV feladatok 1989-től, a diákolimpiai válogatópéldái 1996-tól állnak rendelkezésre. Az IOI feladatai hiánytalanok, a CEOI példák majdnem teljesek. A feladatok a feladatgyűjteményből, a résztvevőktől, illetve kísérőktől származnak.

A későbbiekben kibővítettem e lapot a versenyeredményekkel valamint az ACM versenyek feladataival, utóbbiakkal inkább csak válogatás szintjén. Az eddigi ACM példák többsége Árki Tamás (Szeged, Ságvári) kollégám szakdolgozatából és Király Sándor (Eger, Neumann) kollégámtól származik. Nagy örömmel veszem, ha valaki újabb feladatokat küld, megjelölve a forrást.

Szeretném hazai és külföldi linkekkel gazdagítani az itteni anyagot. Ehhez kérem minden éreklődő segítségét. Várom elsősorban a programozással, annak oktatásával foglalkozó weblapok címeit, megyei vagy területi programozással kapcsolatos versenyek lapjainak címeit.

Köszönettel: FodorZsolt

A weblap adatai
elsődleges cím http://nttv.gyakg.u-szeged.hu/
másodlagos cím http://www.gyakg.u-szeged.hu/verseny/szamtech/nemes/